marți, 30 mai 2017

FESTIVALUL DE TEATRU ROMÂNO-POLONEZ

Festivalul de teatru româno-polonez

În perioada 15 mai – 15 noiembrie 2017, Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița implementează un proiect inedit: „Festivalul de teatru româno-polonez”. Acesta este cofinanțat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2017 și este derulat în colaborare cu Fundația Europeană pentru Educație și Cultură din Zielona Gora Polonia.
Astfel, pe durata a 6 luni, organizațiile partenere vor pregăti scurte scenete cu scopul de a promova cultura, limba, obiceiurile și stilul de viață specifice celor două țări, România și Polonia. În plus, se va urmări dezvoltarea creativității,  abilităților de comunicare în limba engleză și de muncă în echipă.
În plus, Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița va organiza, în luna august, două acțiuni de dinamizare a Târgului Mare al Bistriței: o expoziție cu fotografii din proiectele anterioare organizate de cele două instituții partenere în perioada 2014-2016 și un flashmob în care participanții vor purta tricouri cu mesaje și imagini din orașele înfrățite și vor pregăti 2 dansuri pe cântece românești și poloneze.
Cu toate acestea, punctul culminant al proiectului îl va reprezenta schimbul de tineri care se va organiza în luna octombrie în Zielona Gora. Acolo, timp de 5 zile, 5 tineri români, 12 tineri polonezi și 2 coordonatori, vor organiza împreună un eveniment unic în cele două comunități: festivalul de teatru româno-polonez. Acesta va include scurte scenete, momente de dans și bună dispoziție.

Vă invităm, așadar, să ne susțineți și să ne urmăriți pe pagina de facebook a asociației: https://www.facebook.com/TineriPentruComunitate/ sau pe site-ul proiectului: http://bistrita-zielonagora.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu